The original kitchen was dark, dated and poorly laid out, with virtually no connection to the living room and dining room.

The original kitchen was dark, dated and poorly laid out, with virtually no connection to the living room and dining room.

The finished kitchen was re-oriented, and with the relocation of a powder Room, Laundry Room and the removal of the chimney, the space was opened Drastically.

The finished kitchen was re-oriented, and with the relocation of a powder Room, Laundry Room and the removal of the chimney, the space was opened Drastically.

 

Designed in collaboration with LB Custom Projects Photography by Richard Mandelkorn

 

An ambitious project for a 1900s traditional foursquare home, this home needed some serious TLC and revising to create a cohesive home for a growing family. By extending the existing mudroom and expanding a new bathroom upstairs, we created some much-needed circulation joining the old and the new for the first time. This also allowed the removal of a back stairwell, freeing up space in the new living room. In addition, we re-framed a sagging garage, removed a large and imposing chimney, and installed new millwork and trim throughout. The result is a spacious and open foursquare home that once again reflects its traditional roots, while addressing the needs of a modern family.