Rivers 10 12 livingrm 1.jpg

This comprehensive interior renovation of a 2,000 square foot penthouse condominium in Boston consisted of a main living and kitchen area, two bedrooms, and two and a half bathrooms.

In the main living area, where large spans of glass draw you to the view beyond, extra wide windowsills are finished with 2” thick slabs of black granite to offer an impromptu seating area. Each glass window wall is fitted with fabric wrapped motorized shades, concealed in custom split soffits, which are seamlessly integrated into the clean planes of the ceiling and walls.

 

"Working with Adams + Beasley was wonderful. I've had several homes built in many different parts of the country. The quality and professionalism is on par with the best. Great craftsmanship, stayed on budget  (minor miracle), and finished the job on time (Miracle!)." - Client, 2012
 

Legacy infrastructure such as the plumbing and HVAC systems in the original 1984 concrete structure provided spatial constraints for the new layout. To work within these limitations, special care was taken to re-imagine (repurpose) existing mechanical conditions, and to create unique solutions/workarounds which optimized flow and maximized space. In the stain-grade powder room, in order to fully utilize precious storage space below the sink vanity, custom hardware was used, to enable the cabinet doors to open laterally and avoid hitting the toilet bowl (which could not be relocated.)

The impact of the transformed unit is one of striking cohesion. Care was taken by the designers to work within a clearly articulated palette and a thru-line of intention, with a cohesive vocabulary of details and finishes, such as custom trim suite and interior doors, dark-finished quarter-sawn oak flooring, satin nickel hardware, and luxurious textiles, resonating within the larger intention of the residence as a whole, yet standing alone as unique statements. Just as the new suite of millwork and trim flows throughout the home marrying spaces to one another, so too furniture can be moved from room to room throughout the residence, working as elegantly in one place as another.

 

Explore Other Projects